Nový prevádzkovateľ kúpaliska už začal s úpravami areálu na sezónu

11.05.2012 Stropkov

Stropkov 11. mája (TASR) – Prípravy na letnú sezónu na mestskom kúpalisku v Stropkove, ktoré má v prenájme nový prevádzkovateľ, sa už rozbehli. Radnica sa s firmou KM-systém, s. r. o., Prešov, dohodla na dlhodobom prenájme do roku 2032.
Konateľ spoločnosti Jozef Kráľ dnes uviedol, že podľa zmluvy je prenájom stanovený na jedno euro ročne. Ďalšou podmienkou je, že mesto bude prvých päť rokov prispievať dotáciou 45.000 eur ročne a minimálne rovnakú sumu vloží do areálu aj prevádzkovateľ. Náklady a preinvestované zdroje sa budú každý rok vyhodnocovať a rovnako sa bude dohadovať aj výška vstupného.
Stropkovské kúpalisko si každoročne vyžiada z mestskej kasy tisíce eur len na prevádzku. Potrebuje však aj väčšie investície do obnovy, aby sa zvýšila kvalita služieb, na ktoré dnes radnica peniaze v rozpočte nemá. Nový nájomca prevádzkuje niekoľko rokov kúpalisko v susednom Svidníku, čo pri dohode zohralo svoj význam.
Kráľ uviedol, že so zástupcami Stropkova diskutovali o tejto možnosti niekoľkokrát v období posledných 10 rokov. Nakoniec došlo k dohode a v apríli tohto roka aj k podpísaniu zmluvy.
"Chceme vytvoriť v Stropkove taký pokojnejší areál, ktorý by mohli využívať predovšetkým rodiny s deťmi. Už sa tam intenzívne robí s tým, že chceme ten areál už s upravenými parametrami otvoriť do konca júna," konštatoval Kráľ. Dodal, že ich spoločnosť sa chce zamerať predovšetkým na čistotu, teplú vodu a kvalitné služby.
Už v tomto roku plánujú do areálu investovať približne 80.000 eur, podľa prevádzkovateľa pôjdu peniaze hlavne do technológie.
"Menia sa rozvody, menia sa technológie, vymieňajú sa filtre, upravuje sa bazén z hľadiska jeho profilu, aby sme mohli vodu čistiť kvalitnejšie, aby sme ju mohli zohrievať a na to chceme využiť solárnu energiu," vysvetlil Kráľ.
Doplnil, že okrem toho sa bude upravovať aj areál, jeho oplotenie a neskôr v ďalších rokoch by mali pribudnúť aj nejaké atrakcie pre deti. Zdôraznil, že nemalé prostriedky bude potrebné investovať do šatní, spŕch a toaliet.
Stropkovské kúpalisko disponuje veľkým bazénom s rozmermi 50 krát 22 metrov a detským bazénom 15 krát 8 metrov. Kráľ uviedol, že po úpravách by optimálna denná kapacita kúpaliska mala byť asi 1500 návštevníkov.
Nový prevádzkovateľ verí, že aj keď kúpalisko je predovšetkým určené Stropkovčanom, bude obľúbeným miestom aj pre turistov z okolia a pomôže zatraktívniť toto mesto. V tejto oblasti chcú spolupracovať aj s tamojším zooparkom.
 

Vyberte región